Eerste 100 dagen coaching

Het ‘eerste 100 dagen coachingstraject’ is ideaal voor iedereen die begint aan een nieuwe leidinggevende functie. Of je nu al eerder leiding hebt gegeven of dat dit je eerste klus is, in beide gevallen kan ik je helpen om voor een goed fundament te zorgen waar je zo snel mogelijk de vruchten van kunt plukken. In dit traject zullen we ons onder andere focussen op het goed begrijpen van de huidige situatie en inzichtelijk krijgen wat de gewenste situatie is, helder krijgen wat er van jou en je team nodig is om de doelen te behalen, en op het cre√ęren van waardevolle samenwerkingsverbanden.

In gemiddeld 8 tot 10 sessies (ligt eraan hoe vaak jouw leidinggevende betrokken wil worden) zorgen we er samen voor dat je veel sneller resultaten boekt en je mij uiteindelijk niet meer nodig hebt. Wellicht mis je na afronding alleen af en toe mijn gezelligheid, maar daar mag je me altijd nog een keer voor bellen ūüėČ

Alles is bespreekbaar en op maat te maken, dus twijfel je of het iets voor je is neem dan gewoon vrijblijvend contact met me op en dan hebben we het erover.

Leiderschapscoaching

Een leidinggevende positie is aan zoveel veranderingen onderhevig dat het, ook na je eerste 100 dagen, fijn kan zijn als iemand soms even met je meekijkt. Juist om ervoor te zorgen dat je de juiste focus blijft houden en bereikt wat je wil bereiken. 

Ik kan je bijvoorbeeld helpen om een volgende stap in je ontwikkeling te maken, als sparringpartner te dienen, je helpen om veranderingen in je bedrijf of team in goede banen te leiden, je helpen om in tijden van drukte het grote plaatje niet uit het oog te verliezen, je helpen om analytischer te werk te gaan en/of een visie te ontwikkelen, je helpen om het beste van jezelf te kunnen geven maar ook rust in je hoofd te krijgen, en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Laat me weten waar je hulp bij kunt gebruiken en dan bespreken we samen op wat voor manier(en) ik je zou kunnen ondersteunen.

Trainingen

In bedrijven waar meerdere (relatief) jonge leidinggevenden werken verzorg ik ook incompany trainingen. Deze trainingen zijn enerzijds gericht op het bijspijkeren van kennis en vaardigheden, en anderzijds op ervoor  zorgen dat de leidinggevenden elkaar ook onderling makkelijker weten te vinden en elkaar kunnen helpen.

De onderwerpen waar ik mee aan de slag ga zijn onder andere: ‘natuurlijk leiderschap en delegeren’, ‘feedback geven en motiveren’ en ‘een gezonde werk-priv√© balans, en werken met een plan’. Door research aan de voorkant zorg ik ervoor dat de trainingen zo goed mogelijk aansluiten op de kwesties die er spelen en de uitdagingen die er liggen.
Deze intensieve en interactieve bijeenkomsten zijn concreet en toepasbaar zonder teveel poespas of algemeenheden.

Er is uiteraard nog veel meer te vertellen over deze trainingen, dus mocht je (mogelijk) ge√Įnteresseerd zijn: geef een gil!

Ben je enthousiast en/of heb je vragen? Neem vrijblijvend contact met me op.