Minimale tijdsinvestering

Als we met elkaar in zee gaan probeer ik altijd mijn best te doen om je er zo min mogelijk tijd mee kwijt te laten zijn, je hebt het tenslotte al druk genoeg. Voor de gesprekken (die we samen inplannen) kom ik naar je werkplek toe of ik zoek een locatie in de buurt als je dat prettiger vindt.

Daarnaast geloof ik heel erg in het principe van learning by doing dus de opdrachten die je meekrijgt zullen automatisch voortvloeien uit de gesprekken die we hebben. Ik zie het als een management training in de praktijk. Constateren we samen dat er ergens werk aan de winkel is dan zal dat ook de opdracht worden. Ook hier ben je dus amper extra tijd kwijt, sterker nog je gaat veel efficiënter te werk.

Missie

Het is mijn missie om ervoor te zorgen dat steeds meer leidinggevenden zichzelf ontwikkelen tot peoplemanagers. Dat er leiders opstaan die oog hebben voor de behoeftes van hun teamleden. Leiders die de mens centraal zetten en begrijpen dat als ze de juiste voorwaarden scheppen ze hun teams tot ongekende hoogtes kunnen brengen. Leiders die zien dat ‘met harde hand regeren’ niet meer van deze tijd is en uiteindelijk juist contraproductief werkt.

Visie

Ik geloof er heel erg in dat IEDERE leidinggevende/manager zich kan ontwikkelen tot een inspirerende leider voor wie mensen graag een stapje harder willen lopen.

Op het moment dat je de confrontatie met jezelf aan durft te gaan en eerlijk durft te zijn in wat je kracht is en waar je aandachtspunten liggen ben je namelijk al op de helft. Als je vervolgens voornamelijk van je kracht uitgaat en die verder uitbouwt ga je al richting de 80 procent. Zoek je vervolgens een vorm waarin je je aandachtspunten kunt ontwikkelen en/of anders op kunt vangen dan breng je de output van jou en je team tot grote hoogtes. En aangezien dit proces het allersnelste en beste tot stand komt in de dagelijkse praktijk geloof ik er heilig in dat coaching, of management training, het effectiefst is als dit ook in de praktijk gebeurt. Vandaar ook dat ik altijd 1 op 1 met professionals aan de slag ga met situaties waar ze in hun dagelijkse werk tegenaan lopen. Ik heb een uitgewerkt plan wat we in die gesprekken kunnen behandelen maar dat gooi ik zo overboord als de situatie om een andere aanpak vraagt. De concrete situatie waarin zij zich als beginnende manager bevinden is altijd leidend en daar pas ik mijn plan dus op aan. Juist die flexibiliteit maakt dat er in relatief weinig tijd grote stappen worden gezet.