Over mij

Als je me spreekt zul je al snel merken dat ik veel te snel praat. Ook al neem ik me vaker voor om beter te articuleren en woorden helemaal uit te spreken, voor ik het weet ga ik weer. Behalve als ik ergens écht enthousiast over ben, dan ga ik namelijk nóg sneller.

Het voordeel is echter dat ik minstens net zo snel denk, en nog sneller schakel. Dat resulteert erin dat ik vele verbanden zie, snel met gesprekspartners op 1 lijn lig, en opties en mogelijkheden zie waar ze tot dan toe zelf nog niet eens bij stilgestaan hadden.

Daarnaast geloof ik erin dat hard werken en gezelligheid naast elkaar kunnen bestaan. Werken met mij is dan ook behoorlijk intensief maar je gaat altijd met een goed gevoel naar huis. Eerlijkheid, passie, betrokkenheid en zorgzaamheid karakteriseren mijn werkwijze.

Over Knippenberg Consultancy

Knippenberg Consultancy, opgericht door Rina Knippenberg, is het resultaat van jarenlange (leidinggevende) ervaring met professionals in hoog presterende organisaties. Voor steeds minder geld en in steeds minder tijd wordt er steeds meer van mensen verwacht. De druk om te presteren wordt steeds groter en dit trekt ook steeds vaker een grote wissel op mensen. Om ervoor te zorgen dat leidinggevenden een duidelijke focus blijven houden en hun teams, op een prettige manier, naar ongekende hoogtes kunnen brengen sta ik ze graag met raad en daad bij (op een manier die helemaal van deze tijd is, in tegenstelling tot dit gezegde ;-)).

Ervaring

Door de combinatie van een afgeronde universitaire studie psychologie, een opleiding tot business coach en meer dan vijftien jaar werkervaring in hoogst commerciële werelden, beschik ik over een mooi pakket van theorie en praktijk dat ik direct kan toepassen. Ik beschik over zowel creatieve en commerciële vaardigheden als het nodige tact, inlevingsvermogen en reflectieve vaardigheden.

Doordat ik als leidinggevende veel op projectbasis heb gewerkt ben ik gewend om binnen no-time een inschatting van de situatie te maken. Ik begrijp criteria als tijdsdruk en resultaten leveren als de beste, en weet ook hoe je mensen in beweging krijgt. In coachingsgesprekken deel ik dan ook altijd zoveel mogelijk kennis en ‘trucjes’ die op dat moment ter zake doende zijn.

Inmiddels het ik onder andere leidinggevenden in het onderwijs, in de zorg, in de media, in de horeca en in de advocatuur gecoacht. En wat ik steeds weer mooi vind om te merken is dat de basis in al die werelden hetzelfde is: uiteindelijk gaat het erom te weten wat het speelveld is, wat er precies van je verwacht wordt, waar de uitdagingen liggen, en hoe je het allerbeste uit jezelf en de mensen om je heen krijgt.

Vraag je je af wat ik precies voor jou kan betekenen? Stuur me een berichtje en dan hebben we het erover, sparren kan altijd!