Leidinggevenden en teams

Knippenberg Consultancy kan iets betekenen voor organisaties die geloven in management coaching en/of in teamcoaching. Organisaties die niet pas de put dempen als het kalf al verdronken is, maar juist bij de start zorgen voor een klimaat waarin leidinggevenden kunnen leren en excelleren. Organisaties die ook investeren in hun middle-management omdat ze weten dat daar de kracht van het bedrijf zit.

Motivatie

Het is belangrijk dat de professionals die een traject ingaan zelf ook echt gemotiveerd zijn. Dat ze het beste uit zichzelf wíllen halen. Dat ze het volgen van een traject zien als een teken dat de organisatie het beste met ze voorheeft en ze juist wil ondersteunen om het beste uit zichzelf te halen. Dat is ook de reden dat alle 1-op-1 gesprekken die ik voer vertrouwelijk zijn. Pas als er het gevoel bestaat dat tijdens de management coaching alles bespreekbaar is kan ik écht helpen en zal ook het bedrijf daarvan profiteren.

Professionals

Voor de professionals die zich in minstens één van onderstaande situaties herkennen kan ik van grote waarde zijn:

  • Je hebt super veel zin in je nieuwe functie maar je vindt het ook spannend. Je weet nog niet precies wat er allemaal op je af gaat komen en welke kwaliteiten van jezelf je daarvoor in moet zetten.
  • Je wil ervoor zorgen dat je team een écht team wordt/blijft en dat jullie samen voor een magistrale output gaan zorgen alleen weet je nog niet exact hoe je dat moet faciliteren.
  • Je wil je ontwikkelen tot een leider van formaat en weet dat dat alleen lukt als je ook eerlijk naar je eigen functioneren durft te kijken.
  • Je twijfelt tussen het volgen van een managementcursus en in het in de arm nemen van een coach dus eigenlijk zou een combi van beiden ideaal zijn. Je wil namelijk informatie krijgen maar je wil ook heel concreet en gericht met je eigen werksituatie aan de slag en je wil geen tijd kwijt zijn aan zaken die je al beheerst of die niet op jou van toepassing zijn.
  • Je bent op zoek naar een vertrouwenspersoon om mee te sparren. Je wil aan jouw leidinggevende namelijk laten zien dat je deze functie niet voor niets hebt gekregen en wil dus niet bij hem/haar met alle vragen die je nieuwe rol ongetwijfeld met zich meebrengt aankloppen. Hij/zij is tenslotte al je werkinhoudelijke sparringpartner.
  • Je moet zoveel bordjes in de lucht houden dat je je gelijk al gestrest voelt. Je hebt zoveel verantwoordelijkheden dat je van gekkigheid niet weet waar je moet beginnen. Als iemand je zou kunnen helpen om structuur aan te brengen, je gedachtes te ordenen en een plan de campagne te maken zou je zeer geholpen zijn.

Ik ben een kundige en betrouwbare gesprekspartner met wie professionals in alle openheid hun twijfels, successen en vragen kunnen delen en die ze in hun nieuwe functie begeleidt. Dit alles met als doel dat ze zo succesvol mogelijk worden.

Voor meer informatie ga verder naar werkwijze en diensten of neem gelijk contact met me op.